Betöltés...

Az Újház Eger - Poroszló - Abádszalók - Heves gipszkarton termékei - raktárról azonnal!

Raktárkészletünkben minden megtalálható, amire csak szüksége lehet a gipszkartonozáshoz:

  • Kiváló minőségű gipszkarton lapok többféle méretben és vastagságban
  • Profi szerszámok és eszközök a tökéletes végeredményért
  • Ragasztók és kiegészítők könnyed munkavégzéshez
  • Szakértői tanácsadás, hogy biztosan sikerrel járjanak a projektjükkel!

Böngésszen termékeink közül webáruházunkban az OtthonDepo.hu-n:

A gipszkarton felhasználási területei

Főként válaszfalak, pengefalak kialakításánál használjuk őket, emellett álmennyezetek és térdfalaknál is gyakori a használatuk.

VÁLASZ ÉS TÉRELVÁLASZTÓ FALAK

A válaszfalak építésével a nagyobb belső teret különálló helyiségekre tudjuk osztani. Az így ké-szült gipszkarton falak teljes mértékben megfelelnek a tűzvédelmi, statikai, akusztikai és egyéb előírt követelményeknek. Fontos kiemelni, hogy válaszfalak és térosztó falak nem teher-hordó, hanem önhordó belső falszerkezetek.A válaszfal tervezésénél az alábbi szempontokat kell figyelembe vennünk:
  • a nedves technológiájú építési folyamatok befejezése és kiszáradása,
  • a födém teherbíró képessége,
  • az épület lezárása, (a nyílászárók behelyezésre kerültek-e),
  • a padló és a mennyezet egyenessége,
  • az elektromos szerelvények beépítésének betervezése.

EMELT HANGGÁTLÁSÚ FALAK

A megfelelően kiválasztott hangszigetelő szerkezetek kiválasztásával védekezhetünk a külső zajok ellen. Emelt hanggátlású falakról akkor beszélünk, ha a szerkezeti vastagságok megtar-tásával magasabb hangszigetelési értéket tudunk elérni

ÁLMENNYEZET

Az álmennyezetek gipszkartonnal történő megvalósítása szintén egyre nagyobb teret hódit. Az álmennyezet kiválóan alkalmas arra, hogy a kábelezést eltakarjuk. Természetesen az álmennye-zet is lehet hang- és hőszigetelő. A gipszkarton használata növeli a kreatív elképzelések megva-lósíthatóságát: különböző formában kialakíthatunk mennyezeti hangulatvilágításokat, párká-nyokat, illetve hangszórókat, hangtechnikai eszközöket is be tudunk építeni.

TETŐTÉR BEÉPÍTÉS

Ma már a tetőtér beépítése sem jelent akadályt gipszkartonnal. Egy ilyen átalakítással plusz élettér érhető el, így sok esetben egy esetleges költözés és annak költségeinek többsége is megspórolható, ha bővül a család. Minden szükséges elem beszerezhető hozzá komplett rend-szerben: térdfal, ferde tetősík és mennyezeti elemek, tetőtéri ablak, hőszigetelés.

A gipszkarton előnyei

KÖRNYEZETBARÁT

Mivel alkotóelemei a többrétegű karton, a gipsz és a víz természetes anyagok, ennek következtében a gyártási folyamat nem környezetszennyező. Ezen felül az otthonunkba való beépítésük és tartós használatuk sem rejt egészségügyi vagy környezetkárosító kockázatot. További környezetkímélő vonatkozása, hogy építése kevesebb hulladékot hagy maga után, ami több szempontból is pozitív.

NEM ÉGHETŐ ANYAG

Nem éghető, mert a benne lévő kristályvíz ezt megakadályozza. A kristályokban lévő víz tűz esetén a gipszmagból elpárolog, ezáltal a keletkező vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűz terjedést. Éghetőségi besorolása: A2.

KÖLTSÉG ÉS IDŐTAKARÉKOS

A szárazépítészet nem annyira időjárásfüggő, mint a hagyományos építési eljárások, tehát kevésbé vagyunk kitéve az évszakoknak a munka betervezését illetően, akár télen is húzhatunk fel válaszfalakat vagy tervezhetünk álmennyezetet. Mivel nincs szüksége száradási időre, azonnal tudjuk vakolni. A gipszkarton beépítés további előnye, hogy az alapanyagok ára kedvezőbb, a kivitelezés is gyorsabb.

KÖNNYEN ALAKÍTHATÓ

A gipszkarton könnyen beépíthető, remekül vágható, alakítható, ezért is lehet vele gyorsan dolgozni. A könnyű alakíthatóság miatt igazán kreatív formákban és megoldásokban is gondolkodhatunk.

TÁRS A HELYISÉG KLIMATIZÁLÁSBAN

A gipszkarton képes a nedves levegőből felvenni a vizet, amelyet száraz időben ki tud párologtatni. Gyakorlatilag egyfajta hűtő-fűtő hatást képes alkalmazni: a gipszmag nagy mennyiségű párát képes felvenni, ezzel e a nyári időszakban a lakóhelyiségek páratartalmát csökkenteni tudja. A téli, száraz fűtési szezonban a párát kiereszti a helyiség levegőjébe, amitől a hőérzetünk javul. Fontos szempont még, hogy a falfelület nem sugároz hideget, mint a hagyományosan épített falak, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek a valós hőmérsékletnél.

JÓ HANGSZIGETELŐ

A válaszfalaknál és álmennyezeteknél az ásványgyapot szigetelések segítségével jól gátolható a léghangok és rezgések terjedése.

JÓ TEHERBÍRÓ

Sokszor felmerül a teherbírás kérdésként. A gipszkarton a statikus terhet nagyon jól képes viselni, a hozzájuk tartozó dübelek segítségével négyzetméterenként akár 50 kg terhet is el tud bírni. Nappaliban polcokhoz, tv felhelyezésre és konyhába felfüggesztett szekrényekhez is biztonságos a használata.

Kérje részletes árajánlatunkat! vagy látogasson el üzleteink valamelyikébe!


Árajánlatkérés